Inscriere in Arhiva Electronica (RNPM)

In calitate de agent autorizat, avem dreptul pentru a opera in cadrul Arhivei Electronice de Garantii Reale Mobiliare (RNPM) prin intermediul specialistilor nostri va oferim profesionalism si cu respectul confidentialitatii, servicii de:

 • inscriere, modificare, anulare in Registrul Național de Publicitate Mobiliară a avizelor de ipoteca mobiliara si a avizelor de fiducie. Avantajele inscrierii – publicitatii in Arhiva Electronica (RNPM):
 • Contractul inscris in Registrul Național de Publicitate Mobiliară devine o garantie reala mobiliara;
 • Consolidati avantajul prioritatii in fata altor creditori ulteriori, aceasta incluzand si bugetele de stat si locale;
 • Potentialii creditori sunt avertizati asupra contractelor de garantie deja existente;
 • Creditorul poate executa garantia prin forte proprii;
 • verificare in Registrul Național de Publicitate Mobiliară a oricarui tip de informatii privitor la ipoteci mobiliare existente si/sau contracte de fiducie;
 • obtinere de extrase certificate in Registrul Național de Publicitate Mobiliară;
 • consultanta juridica pentru toate tipurile de inscrieri prevazute in Regulamentul de organizare si functionare a Arhivei Electronice.

Accesul la Arhiva Electronica de Garantii Mobiliare pentru vizionarea datelor – informatiilor despre un anumit creditor, debitor sau bun din avizele de ipoteca mobiliara sau de fiducie este liber oricarei persoane fizice sau juridice.

Va oferim servicii de inscriere a ipotecii mobiliare si/sau ale contractelor de fiducie impreu cu intreaga noastra experienta in domeniul legal care, prin serviciile de consultanta oferite, va asigura conditiile esentiale in protejarea patrimoniului si pastrarea sigurantei dumneavoastra.

Cu privire la procedura inscrierii, aceasta este cuprinsa din trei etape simple:

 1. Creditorul sau reprezentantul sau completeaza un formular tip cu datele corespunzatoare cuprinse in contractul de garantie reala mobiliara.
 2. Solicitantul transmite operatorului initial sub orice forma contractul semnat de ambele parti, actele de identitate a partilor si procura, dupa caz.
 3. Operatorul procedeaza la inscrierea in RNPM a datelor cuprinse in formularul completat de solicitant, fara sa exercite controlul de legalitate asupra acestora.

Cu maxima promptitudine si seriozitate alaturi de consultanta juridica adaptata fiecarui caz in parte, echipa Nartea & Partners garanteaza un serviciu de calitate, care protejeaza prin profesionalism si asigura nu doar cerintele de publicitate prevazute de lege dar si informatiile vitale si interesele de confidentialitate specifice mediului de afaceri.

Solicitantii serviciilor de inregistrare in arhiva a avizelor de inscriere vor plati urmatoarele taxe stabilite prin Legea nr. 196/2020 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 297/2018 privind Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară şi pentru abrogarea Ordonanţei Guvernului nr. 89/2000 privind unele măsuri pentru autorizarea operatorilor şi efectuarea înscrierilor în Arhiva Electronică de Garanţii Reale Mobiliare:

Ipoteci mobiliare
1. Aviz Inițial / Aviz Transformare 40 LEI
2. Aviz de Cesiunea Creanței / Aviz Extindere / Aviz Modificator / Aviz Prelungire / Aviz Reducere / Aviz Executare / Aviz Preluare / Aviz de Menținere 30 LEI
3. Aviz Nulitate / Aviz Stingere 20 LEI
4. Aviz de Schimbare a rangului ipotecilor / Aviz de Cesiune a rangului ipotecii 60 LEI

Fiducii
1. Aviz Inițial 80 LEI
2. Aviz Acceptare / Aviz Modificator / Aviz Nulitate / Aviz Stingere 60 LEI

Avize specifice
1. Aviz Inițial 60 LEI
2. Aviz Modificator 40 LEI
3. Aviz Stingere / Aviz Nulitate / Aviz Prelungire 30 LEI

Creante securitizate
1. Aviz Inițial 40 LEI
2. Aviz Modificator / Aviz Extindere / Aviz Reducere 30 LEI
3. Aviz Stingere / Aviz Nulitate / Aviz Prelungire 20 LEI

Obligatiuni ipotecare
1. Aviz Inițial 40 LEI
2. Aviz Modificator / Aviz Extindere/ Aviz Reducere 30 LEI
3. Aviz Stingere / Aviz Nulitate / Aviz Prelungire 20 LEI

Alte taxe
1. Emitere certificat căutare 30 LEI
2. Emitere copie certificat / Emitere certificat autovehicul / Emitere certificat ipotecar / Export grup avize 20 LEI

Pentru a efectua o verificare a Arhivei Electronice (RNPM)  nu ezitati sa ne contactati.

Nartea - 2020