Recuperari creante

Cabinetul de avocatura Nartea & Partners va indruma si va sustine in recuperarea creantelor civile sau comerciale.

» Aveti facturi fiscale scadente?
» Aveti debitori care nu isi platesc datoriile catre dumneavoastra ?
» Aveti fila CEC sau Bilet la Ordin cu refuz la plata ?
» Aveti un contract care nu a fost respectat ?

Avocatii nostri se ocupa cu recuperarea oricarui tip de creanta. Serviciile de recuperari creante urmaresc de exemplu imprumuturi nerestituite la termen, sume de bani datorate in baza contractelor de inchiriere ori ca urmare a unor prestari de servicii, a inchirierii unor acte juridice translative de proprietate (de ex. contracte de vanzare-cumparare), sume datorate ca urmare a unor servicii de intermediere si comisionariat etc.

ETAPELE PROCEDURII DE RECUPERARI CREANTE

  1. Debitorul va fi identificat, contactat si instiintat asupra creantelor, consecintelor neexecutarii in termen si in situatia existentei unor titluri, se vor demara procedurile de executare silita. Aceasta etapa cuprinde si procedurile de informare asupra solvabilitatii debitorului.
  2. Promovarea actiunilor in instanta pentru obtinerea titlurilor executorii si recuperarea efectiva prin proceduri specifice de executare silita.

PROCEDURA AMIABILA  DE RECUPERARI CREANTE

Echipa noastra de avocati tine legatura cu debitorii printr-o procedura amiabila care implica:

  • investigatii ale solvabilitatii debitorului, bunurilor acestuia;
  • investigatii privind identificarea asociatilor  si administratorilor societatii, discutii telefonice, notificari, intalniri directe.

In 90% din cazuri aceasta metoda s-a dovedit mai eficienta decat prin apelarea la serviciile de executare silita.

PROCEDURA LITIGIOASA DE RECUPERARI CREANTE

In cazul in care, in faza nejudiciara a recuperarii creantei demersul devine litigios, noi ne vom ocupa de reprezentarea in instanta pentru a obtine o sentinta favorabila.

Consultanta juridica oferita de noi vizeaza: asistarea si reprezentarea clientilor (persoane fizice, societati comerciale si institutii ale statului), atat in faza prealabila actiunilor sau cererilor in instanta (notificari, somatii, conciliere directa in materie comerciala), cat si in fata instantelor judecatoresti de fond, in caile ordinare sau extraordinare de atac, precum si in faza executarii silite, bazata pe o foarte bu colaborare cu executorii judecatoresti.

TRANSPARENTA  PROCEDRILOR DE RECUPERARE  CREANTE

Procesul de recuperare creante este transparent in orice etapa a sa prin prezentarea de rapoarte pe client si informari atunci cand se intreprind noi pasi in procesul de recuperare creante pentru debitorii dumneavoastra.

Promisiunea pe care noi o facem este ca vom depune toate eforturile disponibile legale spre recuperarea creantelor pa la incasarea efectiva a banilor sau pa la emiterea sentintei de incheiere a falimentului. Va asiguram de asemene ca vom epuiza toate caile legale in vederea recuperarii creantei in cazul fiecaruia dintre debitorii dumneavoastra.

Nartea - 2020