În data de 5 august a intrat în vigoare Legea nr. 162/2019 prin care s-a modificat conținutul articolului 6 alin. 2 din Legea societăților nr. 31/1990.

Modificarea are un impact major asupra persoanelor care doresc să aibă calitatea de fondator a unei societăți constituite conform legii române. Astfel, potrivit noii reglementării: ”Nu pot fi fondatori persoanele care, potrivit legii, sunt incapabile ori cărora li s-a interzis prin hotărâre judecătorească definitivă dreptul de a exercita calitatea de fondator ca pedeapsă complementară a condamnării pentru infracțiuni contra patrimoniului prin nesocotirea încrederii, infracțiuni de corupție, delapidare, infracțiuni de fals în înscrisuri, evaziune fiscală, infracțiuni prevăzute de Legea nr. 656/2002 pentru prevenirea și sancționarea spălării banilor, precum și pentru instituirea unor măsuri de prevenire și combatere a finanțării terorismului, republicată, cu modificările și completările ulterioare, sau pentru infracțiunile prevăzute de prezenta lege”.

Noutatea adusă de această lege este dată de faptul că limitarea operează doar în cazul persoanelor care potrivit legii li s-a interzis prin hotărâre judecătorească definitivă dreptul de a exercita calitate de fondator, ca pedeapsă complementară a condamnării pentru o serie de infracțiunii. În caz contrar, dacă nu li s-a interzis ca și pedeapsă complementară dreptul de a fi fondator, persoanele care doresc să aibă această calitate o pot avea.

Pentru mai multe detalii ne puteți contacta la adresa de e-mail [email protected] sau la numărul de telefon 0720.291.919, putând apela la serviciile noastre specializate în ceea ce privește înființarea unei societăți.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

Nartea - 2020