Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal ce se ocupă cu protecția datelor cu caracter personal a început să aplice primele amenzii societăților care nu s-au raliat prevederilor cuprinse în Regulamentul General privind Protecția Datelor.

Panica instaurată odată cu aplicarea amenzilor, a determinat persoanele fizice să-și pună întrebarea dăcă amenzile și măsurile corective aplicate pentru nerespectarea și neconformitatea GDPR se pot aplica și lor.

Răspunsul oficial din partea ANSPDCP nu a întârziat să apară, astfel încât, potrivit Autorițății: ”GDPR nu se aplică persoanelor fizice care procesează date în scop personal sau domestic, chiar dacă prelucrarea în sine are loc fără acordul persoanei vizate și fără temei legal.”

Acest răspuns vine ca urmare a unei sesizări din partea unei societăți comerciale privind amplasarea ilegală a camerelor de luat vederi într-un bloc și prelucrarea acestor date fără temei juridic de către o persoană fizică.
Totuși, acest fapt nu însemnă că un angajat al unei societății comerciale nu poate provoca un incident de securitate care ar putea avea urmări grave pentru persoanele implicate, cât și pentru societate.

În cazul în care doriți să aflați mai multe detalii, ne puteți contacta la:
tel: 0720291919 / 0369718423
e-mail: [email protected]

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

Nartea - 2020